Domovská stránka Bloxxy
RSS 2.0 - 20 posledních pøíspìvkù
RSS 0.9 - 10 posledních aktivních témat
Nejste pøihlá¹en.

Bloxxy fórum

©ablony a publikování
statické stránky

Autor
Stránek: 1
Zpráva
chlipnik
Èlen

Pøíspìvky: 74
Na svých stránkách chci mít vìt¹í poèet statických stránek - tj. èlánkù, které nepatøí do ¾ádné rubriky (typický pøíklad - kontaktní informace).

Zatím to øe¹ím tak, ¾e pro ka¾kou takovou stránku mám zalo¾enu zvlá¹tní publikaci (a odpovídající skupinu), která obsahuje pouze jeden èlánek. Úpravou ¹ablony docílím odstranìní odkazù na pøedchozí a následující èlánek v rubrice, mù¾u zru¹it odkaz na archiv a na poslední komentáøe atd.

Pokud by ale takových èlánkù mìlo být víc, pøestává to být pøehledné. Radìji bych mìl v¹echny èlánky v jedné rubrice. Vázne to ale na názvu vygenerované stránky. Napø. pro kontaktní informace mám nyní URL www.xxx.cz/kontakt (ve skuteènosti se otevøe index.html v adresáøi kontakt). Pokud by byly v¹echny takové stránky v jedné rubrice, chtìl bych, aby se pøíslu¹né HTML soubory generovaly do rootu a mìly rozumný název - napø. www.xxx.cz/kontakt.html. Na tyto stránky se pak mù¾u odkazovat v menu, resp. z jiných èlánkù atd.

Dá se nìjak ovlivnit vygenerovaný název? Napø. název èlánku by byl Kontaktní informace, ale vygeneroval by se název kontakt.html. Lze to nìjak zaøídit?

Nebo máte jiný nápad, jak tyto statické stránky øe¹it?

Naposledy editoval chlipnik (21-03-2006 15:24:32)
21-03-2006 15:23:42

mipo
Èlen

Pøíspìvky: 33
Jediné, èo ma napadá je urobi» si metablog, ktorý by generoval súbor kontakt.html. Do ¹ablóny by si dal v¹etky potrebné veci (nadpis Kontaktní informace atï) a obdah by si vkladal pomocou BX Textu.

21-03-2006 20:04:45

Martin
Administrátor

Pøíspìvky: 209
V jedné rubrice by mìlo staèit na první øádek souboru dát:

Kód:
||| nazev-stranky
Tøi svislítka zaruèí, ¾e text bude neviditelný a název stránky se generuje z prvního øádku, tak¾e bude vhodnì nastaven. Pak se pokraèuje v bì¾ném psaní pøispìvku. Aby se zbyteènì negenerovala pomlèka na zaèátku souboru, chce to na nìkam na zaèátek funkce ModLink kolem øádku 998 vlo¾it:

Kód:
$fn = str_replace('|||','',$fn);

21-03-2006 22:57:45

chlipnik
Èlen

mipo napsal:

Jediné, èo ma napadá je urobi» si metablog, ktorý by generoval súbor kontakt.html. Do ¹ablóny by si dal v¹etky potrebné veci (nadpis Kontaktní informace atï) a obdah by si vkladal pomocou BX Textu.

No jo, ale pro deset statických stránek bych mìl deset metablogù a 10 bxtextù.
22-03-2006 07:07:12

chlipnik
Èlen

Martin napsal:

Kód:

||| nazev-stranky
Tøi svislítka zaruèí, ¾e text bude neviditelný a název stránky se generuje z prvního øádku, tak¾e bude vhodnì nastaven. Pak se pokraèuje v bì¾ném psaní pøispìvku. Aby se zbyteènì negenerovala pomlèka na zaèátku souboru, chce to na nìkam na zaèátek funkce ModLink kolem øádku 998 vlo¾it:

Kód:

Dík, funguje to.

Je¹tì doplòující dotaz. Pro tyto statické stránky nepotøebuji archív, dokonce ani hlavní stránku publikace. Naopak komentáøe potøebuji. Mù¾u nìjakým vhodným (ne)vyplnìním parametrù publikace docílit toho, ¾e se mi negeneruje hlavní stránka publikace?
23-03-2006 13:37:33

Martin
Administrátor

Abys mìl o soubor ménì, mù¾e¹ generovat archív i hlavní stranu do souboru se stejným názvem. Ale vypnout generování nejde.

23-03-2006 16:15:40

chlipnik
Èlen

Martin napsal:

Kód:

||| nazev-stranky

Kód:

Tohle funguje, ale svislítka se mi generují do názvu pøíspìvku na hlavní stránce publikace.
15-08-2006 14:20:10

chlipnik
Èlen

chlipnik napsal:

Tohle funguje, ale svislítka se mi generují do názvu pøíspìvku na hlavní stránce publikace.

A do titulku taky (tedy do %bx_spotname% a %bx_item_autotitle%)
15-08-2006 14:25:23

Martin
Administrátor

Mìlo by pomoci, dìlat za svislítky mezeru.

20-08-2006 23:35:34

chlipnik
Èlen

Martin napsal:

Mìlo by pomoci, dìlat za svislítky mezeru.

Mezeru tam mám, nepomáhá to.
28-08-2006 15:01:45

kelvin
Èlen

Pøíspìvky: 15
Dnes jsem se dostal k tomu samému, opravdu mezera nepomáhá, Do titulku se generuje ||| jmeno-souboru :(.
29-08-2006 19:00:30

chlipnik
Èlen

Poradí nìkdo se znalostmi PHP, jaká úprava scriptu je potøeba? Myslím, ¾e to moc tì¾ké nebude...
01-09-2006 07:46:15

chlipnik
Èlen

chlipnik napsal:

Martin napsal:

Kód:

||| nazev-stranky

Kód:

Poradí mi nìkdo prosím? Do názvu pøíspìvku a do titulku (tedy %spotname% a %bx_item_autotitle%) se generují tøi svislítka.

Naposledy editoval chlipnik (31-01-2007 10:29:55)
31-01-2007 10:29:16

Stránek: 1    
Skoèit na