Obecné dotazy k Bloxxy Chybné generovánà názvu souboru |
---|
Autor |
Stránek: 1
Zpráva |
---|---|
Pokud název èlánku konèà na "Ã" (napø. PøedstavenÃ), vygeneruje se mi název souboru takto: 2005-08-10-predstaveniindex.html Dal¹à pÃsmenka s diakritikou jsem netestoval... ZajÃmalo by mne, jestli tolik chyb nacházÃm jen náhodou nebo se ostatnà s nimi nauèili ¾Ãt, pøÃpadnì je obcházet... |
|
|
|
Netu¹Ãm, kde je chyba. Mi se to nedìje. Viz tøeba poslednà spot PøÃrodì kolem Èernobylu se daøÃ. Takové názvy se mohou generovat nezávisle na poslednÃm pÃsmenku, kdy¾ má¹ zalo¾ený blog a nemá¹ vyplnìnu adresu pro generovánà permanentnÃch stránek. Uznávám, ¾e v Bloxxy mù¾e být dost chyb, jejich pøÃtomnost neobhajuji a jsem Ti velmi vdìèný, ¾e o nich informuje¹, ale pøi bì¾ném pou¾ità na nì nenará¾Ãm, i kdy¾ vyu¾Ãvám mo¾nosti Bloxxy témìø na maximum. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
Teï jsem zjistil, ¾e stejnou chybu zpùsobujà i znaky "ý" a "á". Pou¾Ãvám vzorové ¹ablony Bloxxy, nadpis pomocà ::: a CP1250 (platforma Windows). |
|
|
|
To je skuteènì zajÃmavá chyba. Má¹ vytvoøené publikace metablogu i obyèejného blogu? _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
Ano, mám. A teï jsem s hrùzou zjistil, ¾e se "index" pøidává do v¹ech názvù èlánkù, bez ohledu na pou¾ité znaky. Tak¾e mám asi chybu nìkde v nastavenà - star¹à èlánky mi to nedìlaly ¾ádné, nové v¹echny... A dál jsem zjistil, ¾e se mi nynà negeneruje do názvu souboru datum, pøesto¾e to mám nastaveno... Naposledy editoval chlipnik (12-08-2005 09:16:11) |
|
|
|
Tak u¾ jsem na to pøi¹el, chyba byla u mnì. V nastavenà publikace jsem mìl v relativnà URL nastaveno /dir/index.html mÃsto /dir/.html. A shodou okolnostà se v této publikaci objevil èlánek s diakritikou na konci, tak¾e jsem mylnì pøedpokládal, ¾e problém je nìkde v kódu pro generovánà názvu souboru. Omlouvám se za planý poplach, budu si muset nastavenà publikacà poøádnì projÃt a zkontrolovat. ©koda, ¾e se nedajà publikace nastavovat trochu komfortnìji - napø. u mnì se zatÃm li¹à pouze názvy adresáøù, jinak je v¹e stejné (¹ablony, poèty komentáøù, názvy souborù atd.). Mo¾ná by se vìt¹ina z toho mohla nastavovat globálnì - a v jednotlivých poblikacÃch by pak byly pouze odchylky oproti globálu (napø. jiná ¹ablona, jiný poèet komentáøù atd.). Berte to jako námìt na vylep¹enÃ. (Asi to zkopÃruju i do sekce Námìty.) |
|
|
|
Jsem rád, ¾e jsi to vyøe¹il, nebo» mi to zaèÃnalo nahánìt hrùzu. Ale jsem rad¹i, kdy¾ se u¾ivatelé ozvou radìji døÃve, ne¾ kdyby se mìli nìkolik dnù moøit s chybou v Bloxxy. Nastavenà publikacà je problém, u¾ jsem se vyjádøil v námìtech. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
Stránek: 1 |
---|
Skoèit na