Instalace Problemy s instalaci |
---|
Autor |
Stránek: 1
Zpráva |
---|---|
Zdravim, mam problem s instalaci vaseho publikacniho systemu. Nahral jsem obsah adresare bloxxy na ftp, nastavil adresarum atributy na 770, vsem souborum na 774, prihlasil se na frantu skusim upravit gloalni nastaveni, a kdyz jsem to chtel ulozit, vypsalo chybu: Jedna nebo vÃce z polo¾ek základnÃho nastavenà nejsou korektnì vyplnìny. Pritom jsem nic krome absolutni cesty nemenil. Ta ma byt presne tak jak ji zadavam rekneme do prohlizece ne? Nebo nevite kde by moh byt problem? Kdyz jsem se pokusil pridat prispevek, taky vypsalo nejakou chybu - Nelze otevøÃt soubor (./data/items.conf). Predem dekuji za pomoc. |
|
|
|
Bloxxy hlÃdá prvnÃch 5 polo¾ek globálnÃho nastavenÃ. U názvu kódovánà a pou¾itého jazyku hlÃdá, zda takový soubor opravdu existuje. Pokud jsou tedy v¹echny polo¾ky vyplnìny, tak problém mù¾e být jedinì v nepøÃtomnosti souboru s jazykem a kódovánÃm v adresáøi "files". Napø. kdy¾ polo¾ka "Pou¾itý jazyk a kódovánÃ" obsahuje "cs-iso", musà adresáø "files" mimo jiné obsahovat soubor "bloxxy-strings-cs-iso". Problém s pøidávánÃm pøÃspìvkù je ménì obvyklý. Soubor items.conf by se mìl automaticky vytvoøit, i kdyby tam nebyl (Je mo¾né editovat stávajÃcà pøÃspìvky? A zobrazujà se?). Tipoval bych tedy na problémy s nastavenÃm pøÃstupových práv. Zkusil bych doèasnì nastavit práva souborù a adresáøù na 777 a vyzkou¹et funkènost. Je toti¾ mo¾né, ¾e Tvùj webhoster pou¾Ãvá PHP v SAFE módu a to vÃce hlÃdá, kdo kam pøistupuje. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
Nevim cim to je, ale prispevky mi uz pridavat jdou. Sice netusim proc mam nadpis vzdycky stejny jak obsah clanku ale to je vedlejsi. Globalni nastaveni mi porad nejde zmenit. To znamena ze jakakoliv linka na webu nefunguje protoze odkazuje na localhost... Soubor bloxxy-strings-cs-iso v zlozce files je. I kdyz vsechny atributy nastavim na 777. Nekde sem tady cetl, ze na WZ bezi PHP v safe modu... tak sem to nainstaloval na poupe a dela to to same... | |
|
|
Tak to je zvlá¹tnÃ, zrovna toto by SAFE mód nemìl ovlivòovat a ani nastavenà práv s tÃm nemá nic spoleèného. ZkusÃm Ti poslat upravený gui.php, jestli to s nÃm bude fungovat. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
Martine, tohle jsme u¾ pøece øe¹ili. Mù¾e ta to jedna teèka navÃc v nìèem, co u¾ jsem zapomìl. Na windousech to PHP zba¹tÃ, ale na Linuxu ne. Poèkej, podÃvám se.....je to gui.php na øádce 284. Ve verzi 0.77.1 je to opravené, ve verzi 0.77 byla chyba. _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
|
tak ne. kecam. je tam porad chyba. spravne by to melo byt: if (!$sbloxxy_URL or !$spath_to_data or !$spath_to_comments or !$suse_language or !$sset_locale or !file_exists($path_to_files.'/bloxxy-strings-'.$suse_language)) _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
|
Omlouvam se, prohlizel jsem si to tu, ale ze jste to uz resili jsem patrne prehledl. Jinak diky za radu, jdu to zkusit. | |
|
|
Ano, system uz opravdu funguje, diky moc. Jeste by mne zajimala takova vec, kdyz budu mit web zalozen na bloxxy na nejake adrese, ktera se pak zmeni, budu muset menit vsechny linky u vsech publikovanych clanku? |
|
|
|
To jsme neresili tady, ale po ICQ. _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
|
Myslis jako kdyz se zmeni adresa webu? Nemusis, ale nemusis. Staci jen v nastaveni nastavit novou adresu a pregenerovat cely web vcetne komentaru a serialu. _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
|
Aha, tak na to je tam to tlacidlo "pregenerovat" :D A daji se prispevky i mazat? |
|
|
|
No, samozrejme. V ramci editace je tam i tlacitko "smazat prispevek". _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
|
Sweete dÃky, jsem já to sklerotik. Ano, pøÃspìvky se dajà mazat a lze s nimi dìlat také dal¹à vìci. V¹e je popsáno v dokumentaci _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
Stránek: 1 |
---|
Skoèit na