Obecné dotazy k Bloxxy prázdný items.conf |
---|
Autor |
Stránek: 1
Zpráva |
---|---|
Bez mého vìdomà probìhly nìjaké zmìny na hostingu a (zøejmì dÃky tomu, i kdy¾ jistý si nejsem) se mi pøestaly zobrazovat èlánky. Zjistil jsem, ¾e soubor items.conf má nulovou délku. Nìjakou star¹à zálohu sice mám, ale rád bych obnovil co nejnovìj¹à stav. Kdysi jsem tady èetl o nìjakém opravném skriptÃku. Nebo je jiná mo¾nost, jak èlánky obnovit? | |
|
|
SkriptÃk mám, ale funguje dobøe pouze tehdy, kdy¾ jsou v¹echny pøÃspìvky v jedné kategorii. Jinak je to nutné rozøadit znovu ruènì. PodÃvám se po nìm. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
SkriptÃk je tady. Kód zkopÃruj do libovolného souboru s pøÃponou php a nahrej do adresáøe bloxxy/data, pak ho otevøi v prohlþeèi a mìlo by být hotovo. Jméno, email a skupinu nastav dle libosti. Kód: <?php $email = 'example@examlple.net'; $group = 1; $name = 'Jan Novák'; $directory = opendir("./"); while ($spotFile=readdir($directory)) { if (preg_match('/^\d{10}\.txt/',$spotFile)) { $filenum = str_replace('.txt','',$spotFile); $spotFiles[$filenum][0] = $filenum; $spotFiles[$filenum][1] = $group; $spotFiles[$filenum][2] = $name; $spotFiles[$filenum][3] = $email; } } $items = $spotFiles; rsort($items); $fn = 'items.conf'; $fp = fopen($fn,'w') or errDie($BLXS['Err_FileOpen'] . ' ('.$fn.')'); foreach ($spotFiles as $l) { $file = implode("\t",$l)."\n"; echo $file.'<br>'; fwrite($fp,$file); } fclose($fp); echo 'Je velmi pravdìpodobné, ¾e byl znovu vygenerován obsah souboru items.conf'; ?> _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
DÃk, script zafungoval, výsledek jsem ruènì doupravil a spojil se star¹à zálohou. Teï je ji¾ v¹e OK. Zároveò jsem zjistil, co se vlastnì stalo. Na hostingu probìhly nìjaké zmìny, jejich¾ boènÃm efektem bylo, ¾e se v rootu objevil 30 MB log soubor. TÃm se vyèerpala pøidìlená disková kvóta a pøi pokusu o pøidánà nového èlánku se nepodaøilo zapsat do items.conf, který tak zùstal prázdný. Tak¾e pozor na volné mÃsto, jinak mù¾ete o obsah items.conf pøijÃt podobnì jako já! |
|
|
|
Jen drobný dotaz: script generuje seznam èlánkù ve vzestupném poøadÃ, v záloze jsem to mìl v sestupném. Je to jedno? A jen pro zajÃmavost, ID èlánku se generuje z datumu a èasu? |
|
|
|
Opaèné generovánà by nemìlo zpùsobit ¾ádné problémy. Po pøidánà nìjakého pøÃspìvku by se to mìlo seøadit správnì, ale ani jinak by to mìlo fungovat. Ano, ID je takzvané èasové razÃtko, tedy poèet sekund od zaèátku roku 1970. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
Stránek: 1 |
---|
Skoèit na