Instalace Nejde mi rozchodit kódovánà cs-utf |
---|
Autor |
Stránek: 1
Zpráva |
---|---|
Dnes jsem si nainstaloval Bloxxy a vygeneroval stránky, adresáøe jsem sice musel dìlat ruènì, ale zatÃm to jde. Jen mi nejde nahodit kódovánà cs-utf. Zkou¹el jsem win i iso, v administraci se to projevÃ, ale pøi utf se èe¹tina ¹patnì zobrazuje. Vygenerované stránky se zobrazujà dobøe, ale v iso. Mù¾e mi to nìkdo vysvìtlit? DÃky... |
|
|
|
PøÃspìvky jsou zapsané v UTF-8? Nebo v ISO-8859-2? UTF-8 by (podle mì) mìlo být na nìkolika mÃstech: v Bloxxy v globálnÃm nastavenÃ, v¹echny texty zadávané v Bloxxy editoru (vèetnì názvù publikacà a skupin) a taky v ¹ablonách definovaný v hlavièce coby charset. _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
|
Zkou¹Ãm UTF, klidnì pøekóduji pøÃspìvky ale narazil jsem na problém s generovánÃm jména stránky podle nadpisu. Pokud je název "o mnì" tak to vytvoøà o-mnte.html apod. Co s tÃm? |
|
|
|
Tak jsem ve stejné situaci. Èe¹tina na stránkách OK, v systému OK, v komentáøÃch OK, jediné, co je ¹patnì, jsou názvy generovaných souborù. Dobøe jsou odkazy. Tøeba: "zvuk-zvukovoo-karta.php" u pøÃspìvku "Zvuk, zvuková karta". Kdybych alepspoò vìdìl, kde hledat chybu. _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
|
Tak se mi problém podaøilo vyøe¹it. Teda ale bylo to peklo, doteï jsem to øe¹il. Vùbec nevÃm proè, ale iconv() se poøád nechtìlo. Nakonec jsem to vyøe¹il úpravou volánà funkce StrTr(). Upravené soubory jsem nahrál: http://ci5.speccy.cz/files/bloxxy_utf_hack.zip. Mám je vyzkou¹ené na cs-uft a cs-iso. _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
|
Zkou¹el jste to nìkdo jiný? Já jsem to nasadil na tøi weby, kde jsem pøe¹el na UTF-8 a v¹ude je to v pohodì. _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
|
Velmi dìkuji sweetovi za vyøe¹enà problému, pokusÃm se zaøadit do budoucà verze Bloxxy. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
DÃky moc. _______________________________________ MiPo -- ZápisnÃÂk - Fotoblog - Kalos club |
|
|
|
SÃce to funguje skvele, ale nezdá sa vám Bloxxy potom o polovicu pomal¹ia? Na hostignu (Èeský hosting) mám 30s na be¾anie skriptu. Pri iso-8859-2 dobehne generovanie jednej publikácie v pohode do konca, pri pou¾ità utf-8 so Sweetyho úpravou dobehne ledva do polovice. _______________________________________ MiPo -- ZápisnÃÂk - Fotoblog - Kalos club |
|
|
|
Ono je to taky úplnì jiná funkce, která se o to stará. Problém je v tom, ¾e PHP5 na nìjaké UTF ka¹le a znaky nahrazuje po bajtech, co¾ UTF-8 nenÃ. Muselo to nahradit pole se znaky. Ale pøedem upozoròuji, ¾e nejsem programátor, znám jediné dvì funkce: echo a include :-) tak¾e je mo¾né, ¾e je to pomalej¹Ã. _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
|
Nakoniec som si pomohol, ¾e som na zaèiatok index.php vlo¾il: Kód: Set_Time_Limit(0);Ale z nejakého dôvodu blbne diakritika v názvoch mesiacov, pozrite http://mipo.us/zapisnik/pocitace-a-it/2 ... ather.html Neviem èÃm to mô¾e by». E¹te raz vïaka. _______________________________________ MiPo -- ZápisnÃÂk - Fotoblog - Kalos club |
|
|
|
Zkou¹el jsem to na svých datech s nastavenÃm sk-utf a u mì to dìlá dobøe. Jestli chce¹, mù¾e¹ mi poslat zbalený adresáø bloxxy a já si to vyzkou¹Ãm a dám vìdìt. Naposledy editoval sweet128 (27-01-2007 13:24:36) _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
Stránek: 1 |
---|
Skoèit na