ObecnĂŠ dotazy k Bloxxy prĂĄzdnĂ˝ items.conf |
---|
Autor |
Stránek: 1
Zpráva |
---|---|
Bez mĂŠho vĂŹdomĂ probĂŹhly nĂŹjakĂŠ zmĂŹny na hostingu a (zøejmĂŹ dĂky tomu, i když jistĂ˝ si nejsem) se mi pøestaly zobrazovat èlĂĄnky. Zjistil jsem, že soubor items.conf mĂĄ nulovou dĂŠlku. NĂŹjakou staršà zĂĄlohu sice mĂĄm, ale rĂĄd bych obnovil co nejnovĂŹjšà stav. Kdysi jsem tady èetl o nĂŹjakĂŠm opravnĂŠm skriptĂku. Nebo je jinĂĄ možnost, jak èlĂĄnky obnovit? | |
|
|
SkriptĂk mĂĄm, ale funguje dobøe pouze tehdy, když jsou všechny pøĂspĂŹvky v jednĂŠ kategorii. Jinak je to nutnĂŠ rozøadit znovu ruènĂŹ. PodĂvĂĄm se po nĂŹm. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
SkriptĂk je tady. KĂłd zkopĂruj do libovolnĂŠho souboru s pøĂponou php a nahrej do adresåøe bloxxy/data, pak ho otevøi v prohlĂžeèi a mĂŹlo by bĂ˝t hotovo. JmĂŠno, email a skupinu nastav dle libosti. Kód: <?php $email = 'example@examlple.net'; $group = 1; $name = 'Jan NovĂĄk'; $directory = opendir("./"); while ($spotFile=readdir($directory)) { if (preg_match('/^\d{10}\.txt/',$spotFile)) { $filenum = str_replace('.txt','',$spotFile); $spotFiles[$filenum][0] = $filenum; $spotFiles[$filenum][1] = $group; $spotFiles[$filenum][2] = $name; $spotFiles[$filenum][3] = $email; } } $items = $spotFiles; rsort($items); $fn = 'items.conf'; $fp = fopen($fn,'w') or errDie($BLXS['Err_FileOpen'] . ' ('.$fn.')'); foreach ($spotFiles as $l) { $file = implode("\t",$l)."\n"; echo $file.'<br>'; fwrite($fp,$file); } fclose($fp); echo 'Je velmi pravdĂŹpodobnĂŠ, že byl znovu vygenerovĂĄn obsah souboru items.conf'; ?> _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
DĂk, script zafungoval, vĂ˝sledek jsem ruènĂŹ doupravil a spojil se staršà zĂĄlohou. TeĂŻ je již vše OK. ZĂĄroveò jsem zjistil, co se vlastnĂŹ stalo. Na hostingu probĂŹhly nĂŹjakĂŠ zmĂŹny, jejichž boènĂm efektem bylo, že se v rootu objevil 30 MB log soubor. TĂm se vyèerpala pøidĂŹlenĂĄ diskovĂĄ kvĂłta a pøi pokusu o pøidĂĄnĂ novĂŠho èlĂĄnku se nepodaøilo zapsat do items.conf, kterĂ˝ tak zĂšstal prĂĄzdnĂ˝. Takže pozor na volnĂŠ mĂsto, jinak mڞete o obsah items.conf pøijĂt podobnĂŹ jako jĂĄ! |
|
|
|
Jen drobnĂ˝ dotaz: script generuje seznam èlĂĄnkĂš ve vzestupnĂŠm poøadĂ, v zĂĄloze jsem to mĂŹl v sestupnĂŠm. Je to jedno? A jen pro zajĂmavost, ID èlĂĄnku se generuje z datumu a èasu? |
|
|
|
OpaènĂŠ generovĂĄnĂ by nemĂŹlo zpĂšsobit žådnĂŠ problĂŠmy. Po pøidĂĄnĂ nĂŹjakĂŠho pøĂspĂŹvku by se to mĂŹlo seøadit sprĂĄvnĂŹ, ale ani jinak by to mĂŹlo fungovat. Ano, ID je takzvanĂŠ èasovĂŠ razĂtko, tedy poèet sekund od zaèåtku roku 1970. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
Stránek: 1 |
---|
Skočit na