Námìty na vylep¹enà RSS verze 2 |
---|
Autor |
Stránek: 1
Zpráva |
---|---|
Ahoj, byl jsem po¾ádán, jestli by mùj web nemohl generovat v RSS i datum a èas pøÃspìvku. PodÃval jsem se na specifikace a toto umo¾òuje RSS 2.0. Po chvilce studovánà jsem dorazil na problém. Bloxxy generuje v tagu %bx_date DAY% hodnutu èeského dne v týdnu. Pro RSS 2.0 by to mìlo generovat datum a èas ve formátu podle RFC 822 a to pøedstavuje pøÃpÃsmenný anglický den v týdnu (Mon, Tue, Web....). Chtìl bych po¾ádat Martina, jestli by mohl pøidat do nìkteré z dal¹Ãch verzà dal¹à mo¾nost v nastavenà hodnoty DATE i tuto mo¾nost. Tøeba znaèkou wdy, Wdy, WDY (weekday). Dìkuji _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
|
Toto asi nebude v Bloxxy upravené, ale mìlo by staèit v souboru s pou¾Ãvaným jazykem a kódovánÃm napø. bloxxy-strings-cs-win kolem øádku 195 nahradit èeské názvy dnù anglickými zkratkymi. Problémem by bylo, kdybys chtìl èeské názvy dnù pou¾Ãvat zároveò s anglickými a taky, ¾e pøi upgradu se obvykle obmìòuje i soubor s kódovánÃm, tak¾e by to poka¾dé bylo nutné mìnit ruènì. Je¹tì se zkusÃm zamyslet nad tÃm, zda by to ne¹lo vyøe¹it nìjak elegantnìji. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
No to bych mohl, ale uz mas definovany Mth coby tripismenny mesic v anglictine podle RFC, tak proc ne den? _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
|
A preco ti zalezi na tak blbej norme ako je RFC? Ved aj rodny jazyk je dost dobry ci nie? To musi byt vsetko v eng?? Ta norma uz bude asi pekne stara a kvoli nej teraz cinania, japonci, rusaci, ....... budu pouzivat eng?? Ja pouzivam RSS 2.0 s SK jazykom a no problem. Pride a zobrazi sa RSS prispevok tak ako ma a este k tomu v SK. Jedine blby Feed validator nadava ale ten mam "na haku" aj tu jeho normu. Nie vsetci su eng zdatny a ked im pride nieco ako TUE, WED, tak si budu myslet ze bohive co to je. Ale ked im pride UTOROK, STREDA, tak je to hned jasne! ;) Moj nazor: Vysrat na eng znacky a RFC format pisat kludne v rodom jazyku. :) P.S. Samozrejme ak sa niekomu chce nech si to opravi, co uz s vami :-P _______________________________________ Ziadny web nieje dokonaly, ani ten moj. |
|
|
|
Ahoj, no zalezi mi na tom, aby RSS vystup byl validni a abych mel jistotu, ze jakykoliv agregator muj zdroj spolehlive nacte a setridi polozky podle data a casu spravne. Kdyz mi pak nekdo rekne, ze mu to jeho ctecka neprechroupa, reknu mu, hele, je to validni, vsechno mam spravne takze si promluv se svoji cteckou. Proto. Jinak mam samozrejme radsi cestinu nebo slovenstinu nez anglictinu. Anglicky dokonce ani neumim. _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
|
SouhlasÃm s tÃm, ¾e je lep¹à mÃt výstup validnà a orientace na ètenáøe je dùle¾itá. Urèitì se tÃm budu zabývat. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
Caffte, Radsej ako riesit format datumu by som bol skor za RSS poslednych komentarov :-P, bo ten <pubDate>nieje povinna polozka a clovek sa bez toho zaobide. Nakoniec vlaidator ma tiez chyby a ja som tiez za validitu, ale nie na ukor jazyka (a normy nejakeho trotla co pozna len eng). Dodatok: jedine ze by tie citacky vedeli ten Mon premenovat na zaklade nastavenia jazyka uzivatelskeho prostredia. To by bola ina rec a hned by som menil nazor :D _______________________________________ Ziadny web nieje dokonaly, ani ten moj. |
|
|
|
RSS poslednÃch komentáøù je ji¾ hotové. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
Stránek: 1 |
---|
Skoèit na