Domovská stránka Bloxxy
RSS 2.0 - 20 posledních pøíspìvkù
RSS 0.9 - 10 posledních aktivních témat
Nejste pøihlá¹en.

Bloxxy fórum

©ablony a publikování
Titulní pøíspìvek

Autor
Stránek: 1
Zpráva
chlipnik
Èlen

Pøíspìvky: 74
Chtìl bych, aby ¹lo v nìkteré skupinì mít pøíspìvek, který by byl v¾dy na zaèátku pøíslu¹né rubriky (v¾dy nahoøe). Tøeba s informacemi, co v dané rubrice je k vidìní, nìjaké vysvìtlivky atd. - tj. víceménì statický text.

Zatím mne napadají jen tyto zpùsoby, ¾ádný z nich se mi moc nelíbí.

- pøíslu¹né informace dát do podnadpisu rubriky
- pøíslu¹né informace dát do pøíspìvku, který v¾dy znovu publikuji, aby se dostal nahoru
- pøíslu¹né informace dát natvrdo do ¹ablony
- pøíslu¹né informace dát do ¹ablony pøes BxText

Nìjaká rada?
09-09-2005 16:45:41

sweet128
Èlen

Pøíspìvky: 95
Proè se ti nelíbí pou¾ití BX TEXTu?

09-09-2005 17:55:40

Martin
Administrátor

Pøíspìvky: 209
Jak radí sweet, BX Text je pro to ideální. Lze v nìm pou¾ívat BX Tags, tak¾e je to v podstatì toté¾ co pøíspìvek. Jen je tøeba mít ho vlo¾ený do ¹ablony.

O statickém pøíspìvku neuva¾uji, ale zaujal mì Tvùj døívìj¹í nápad, aby se dalo zvolit, ¾e aktualizovaný pøíspìvek bude publikován opìt na titulní stranì (pøi zachování data vlo¾ení).

09-09-2005 21:39:17

chlipnik
Èlen

sweet128 napsal:

Proto¾e to u¾ pak není pøíspìvek, ale statický text. Nemù¾u k tomu psát komentáøe, neobjeví se to v archívu atd.

Ale máte pravdu, pro moje úèely to bude asi nejvhodnìj¹í. Potøebuju nìco mezi obyèejným pøíspìvkem a statickým textem, s pøimhouøením oka to snesu...

A teï mne napadá, pokud to tak budu chtít udìlat u deseti rubrik, budu potøebovat 10 BxTextù navíc a 10 rùzných ¹ablon.
12-09-2005 15:04:53

chlipnik
Èlen

Martin napsal:

Jak radí sweet, BX Text je pro to ideální. Lze v nìm pou¾ívat BX Tags, tak¾e je to v podstatì toté¾ co pøíspìvek. Jen je tøeba mít ho vlo¾ený do ¹ablony.

O statickém pøíspìvku neuva¾uji, ale zaujal mì Tvùj døívìj¹í nápad, aby se dalo zvolit, ¾e aktualizovaný pøíspìvek bude publikován opìt na titulní stranì (pøi zachování data vlo¾ení).

Kdy¾ jsem zkoumal konkurenèní publikaèní systémy, zaujala mne (u¾ ani nevím kde) vlastnost, kdy kromì (dynamických) rubrik, kam pøidávám pøíspìvky, jsou je¹tì statické stránky - vhodné napø. pro obsah, kontaktní informace, odkazy atd. Tváøí se to úplnì stejnì jako dynamické rubriky, ale má to jen jeden èlánek.

V Bloxxy to zatím øe¹ím pøes BxText se v¹emi nevýhodami (velký poèet BxTextù, více zásahù do ¹ablon atd.). Zkou¹el jsem to i pøes rubriky, kde je jen jeden (stále upravovaný) èlánek, ale také to není ono.
12-09-2005 15:08:45

Martin
Administrátor

Má¹ pravdu, to je na Bloxxy trochu ne¹ikovné.

Statické stránky jsem øe¹il pøes speciální rubriku pro ka¾dou stránku bez vìt¹ích potí¾í (s jednou ¹ablonou).

Nevzpomene¹ si, jaký publikaèní systém umìl dobøe spravovat ty statické stránky? Já jsem na ¾ádný solidní nenarazil.

12-09-2005 19:02:52

chlipnik
Èlen

chlipnik napsal:

sweet128 napsal:

A teï mne napadá, pokud to tak budu chtít udìlat u deseti rubrik, budu potøebovat 10 BxTextù navíc a 10 rùzných ¹ablon.

Ne¹lo by to tedy tak, ¾e by se pøíslu¹ný text psal do nastavení publikace? Tak, jak je nyní název a struèný popis publikace, byl by je¹tì detailnìj¹í popis. A znaèku pro tento detailnìj¹í popis bych si dal do ¹ablony. V tomto detailnìj¹ím popisu by ov¹em musel fungovat BxTag.

Opravdu se mi nechce vytváøet (navíc) deset dal¹ích BxTextù a deset rùzných ¹ablon.
18-09-2005 20:56:06

chlipnik
Èlen

Martin napsal:

Má¹ pravdu, to je na Bloxxy trochu ne¹ikovné.

Statické stránky jsem øe¹il pøes speciální rubriku pro ka¾dou stránku bez vìt¹ích potí¾í (s jednou ¹ablonou).

Nevzpomene¹ si, jaký publikaèní systém umìl dobøe spravovat ty statické stránky? Já jsem na ¾ádný solidní nenarazil.

Mám pocit, ¾e to byl WordPress (http://wordpress.org/).
18-09-2005 21:36:42

Martin
Administrátor

Pøidání dal¹ího políèka by samozøejmì bylo mo¾né, ale pøipadá mi ponìkud nesystémové. Nelze v¹echno, co potøebuje¹, do struèného popisu?

Na Wordpress se pro inspiraci podívám. Díky.

21-09-2005 19:33:34

chlipnik
Èlen

Martin napsal:

Pøidání dal¹ího políèka by samozøejmì bylo mo¾né, ale pøipadá mi ponìkud nesystémové. Nelze v¹echno, co potøebuje¹, do struèného popisu?

A fungují ve struèném popisu BxTags?
02-10-2005 19:33:35

Martin
Administrátor

Ne, ale toto nebude ¾ádný problém.

02-10-2005 23:26:36

Stránek: 1    
Skoèit na