©ablony a publikovánà Titulnà pøÃspìvek |
---|
Autor |
Stránek: 1
Zpráva |
---|---|
Chtìl bych, aby ¹lo v nìkteré skupinì mÃt pøÃspìvek, který by byl v¾dy na zaèátku pøÃslu¹né rubriky (v¾dy nahoøe). Tøeba s informacemi, co v dané rubrice je k vidìnÃ, nìjaké vysvìtlivky atd. - tj. vÃceménì statický text. ZatÃm mne napadajà jen tyto zpùsoby, ¾ádný z nich se mi moc nelÃbÃ. - pøÃslu¹né informace dát do podnadpisu rubriky - pøÃslu¹né informace dát do pøÃspìvku, který v¾dy znovu publikuji, aby se dostal nahoru - pøÃslu¹né informace dát natvrdo do ¹ablony - pøÃslu¹né informace dát do ¹ablony pøes BxText Nìjaká rada? |
|
|
|
Proè se ti nelÃbà pou¾ità BX TEXTu? _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
|
Jak radà sweet, BX Text je pro to ideálnÃ. Lze v nìm pou¾Ãvat BX Tags, tak¾e je to v podstatì toté¾ co pøÃspìvek. Jen je tøeba mÃt ho vlo¾ený do ¹ablony. O statickém pøÃspìvku neuva¾uji, ale zaujal mì Tvùj døÃvìj¹à nápad, aby se dalo zvolit, ¾e aktualizovaný pøÃspìvek bude publikován opìt na titulnà stranì (pøi zachovánà data vlo¾enÃ). _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
Proto¾e to u¾ pak nenà pøÃspìvek, ale statický text. Nemù¾u k tomu psát komentáøe, neobjevà se to v archÃvu atd. Ale máte pravdu, pro moje úèely to bude asi nejvhodnìj¹Ã. Potøebuju nìco mezi obyèejným pøÃspìvkem a statickým textem, s pøimhouøenÃm oka to snesu... A teï mne napadá, pokud to tak budu chtÃt udìlat u deseti rubrik, budu potøebovat 10 BxTextù navÃc a 10 rùzných ¹ablon. |
|
|
|
Kdy¾ jsem zkoumal konkurenènà publikaènà systémy, zaujala mne (u¾ ani nevÃm kde) vlastnost, kdy kromì (dynamických) rubrik, kam pøidávám pøÃspìvky, jsou je¹tì statické stránky - vhodné napø. pro obsah, kontaktnà informace, odkazy atd. Tváøà se to úplnì stejnì jako dynamické rubriky, ale má to jen jeden èlánek. V Bloxxy to zatÃm øe¹Ãm pøes BxText se v¹emi nevýhodami (velký poèet BxTextù, vÃce zásahù do ¹ablon atd.). Zkou¹el jsem to i pøes rubriky, kde je jen jeden (stále upravovaný) èlánek, ale také to nenà ono. |
|
|
|
Má¹ pravdu, to je na Bloxxy trochu ne¹ikovné. Statické stránky jsem øe¹il pøes speciálnà rubriku pro ka¾dou stránku bez vìt¹Ãch potþà (s jednou ¹ablonou). Nevzpomene¹ si, jaký publikaènà systém umìl dobøe spravovat ty statické stránky? Já jsem na ¾ádný solidnà nenarazil. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
Ne¹lo by to tedy tak, ¾e by se pøÃslu¹ný text psal do nastavenà publikace? Tak, jak je nynà název a struèný popis publikace, byl by je¹tì detailnìj¹à popis. A znaèku pro tento detailnìj¹à popis bych si dal do ¹ablony. V tomto detailnìj¹Ãm popisu by ov¹em musel fungovat BxTag. Opravdu se mi nechce vytváøet (navÃc) deset dal¹Ãch BxTextù a deset rùzných ¹ablon. |
|
|
|
Mám pocit, ¾e to byl WordPress (http://wordpress.org/). |
|
|
|
Pøidánà dal¹Ãho polÃèka by samozøejmì bylo mo¾né, ale pøipadá mi ponìkud nesystémové. Nelze v¹echno, co potøebuje¹, do struèného popisu? Na Wordpress se pro inspiraci podÃvám. DÃky. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
A fungujà ve struèném popisu BxTags? |
|
|
|
Ne, ale toto nebude ¾ádný problém. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
Stránek: 1 |
---|