Domovská stránka Bloxxy
RSS 2.0 - 20 posledních příspěvků
RSS 0.9 - 10 posledních aktivních témat
Nejste přihlášen.

Bloxxy fórum

Náměty na vylepšení
Názvy príspevkov samostatne
 
Autor
Stránek: 1
Zpráva
lubos
Člen

Registrován: 10-09-2004
Příspěvky: 12
Zdravím Martin, predovšetkým blahoželám k dokončeniu novej verzie a spusteniu webu.
Upravujem svoj weblog pre nové Bloxxy a tu je jeden námet: nebolo by zle keby sa názov príspevku zadával a ukladal samostatne. Prinieslo by to väčšiu flexibilitu, konkrétne:
- názov by na rôznych stránkach mohol mať iné miesto v štruktúre stránok, niekde by mohol byť H2, niekde H3, nezávisle na tom ako bol kódovaný pri písaní príspevku
- medzi názov a zvyšný text príspevku by sa dali vkladať iné informácie ako dátum, názov rubriky a pod., momentálne to všetko je zviazené v %bx_item_body%.

Ešte ma napadlo, že by nebolo od veci navrhnút nové, prehľadnejšie administratívne rozhranie Bloxxy, na čo by som sa aj mohol podieľať ak by bol záujem.
10-09-2004 17:13:35
 
Martin
Administrátor

Registrován: 09-09-2004
Příspěvky: 209

lubos napsal:

nebolo by zle keby sa názov príspevku zadával a ukladal samostatne


To by opravdu přineslo hodně nových možností. Kromě tebou zmíněných také to, že by nadpis článku mohl být zároveň odkazem na jeho trvalé umístění. To je možné už nyní (stačila by drobná úprava v Bloxxy), ale z hlediska psaní příspěvků je to nepohodlné, takže očekávám, že přijde s tím, jak se odhodlám k tomu co píšeš.
Nad zadáváním nadpisu samostatně jsem také přemýšlel. Poptával jsem se uživatelů a vyznělo tak 1:1. Ale do budoucna je to pravděpodobně jediné schůdné řešení a problém se zpětnou kopatibilitou se bude muset nějak překonat.

lubos napsal:

Ešte ma napadlo, že by nebolo od veci navrhnút nové, prehľadnejšie administratívne rozhranie Bloxxy


To jsem původně také chtěl, ale v zájmu dřívějšího uvedení Bloxxy jsem se na to vykašlal. Opravdu by to ale chtělo oživit, takže vítám návrhy.

_______________________________________
Martin -- Techblog - Bloxxy

10-09-2004 17:44:16
 
lubos
Člen

Registrován: 10-09-2004
Příspěvky: 12
S tym novym administracnym rozhranim su dve moznosti, jednoduche a rychle riesenie je vytvorit nove CSS ako alternativu existujucemu, komplexnejsie riesenie by bolo rozdelit to na viac stranok, urobit nejaku globalnu navigaciu, co by si ale vyzadovalo zasahy priamo do Bloxxy.

Podla mna by na zaciatok stacilo to prve riesenie - farebna kombinacia stareho rozhrania aspon na mna neposobi velmi inspirujuco, co sa tyka publikovania :) Takze ked budem mat trochu casu, vytvorim nove CSS a dam ho k dispozicii (chvilu to potrva, kedze teraz musim makat na inych veciach)

S tou druhou moznostou by som pockal, kym sa nove Bloxxy trochu overi v praxi, pri jeho kazdodennom pouzivani zrejme cloveka napadnu moznosti ako admistracne rozhranie preusporiadat. Mozno by nove rozhranie malo logicky byt sucastou Bloxxy 1.0. Mas v tomto smere nejake plany, co sa tyka vyvojovej roadmap?
11-09-2004 13:12:14
 
Martin
Administrátor

Registrován: 09-09-2004
Příspěvky: 209
Souhlasím s tím, že by zatím stačilo pohrát si s CSS a případně udělat drobné změny v titulní stráce Bloxxy editoru.

Roadmap nemám - žiju od verze k verzi. :-) Je pravda, že by nemuselo být marné ji vytvořit. Co se verze 1.0 týče, jsi už druhý, kdo se na to ptá, ale pro mě je otázkou, kdy Bloxxy bude dostatečně kvalitní na to, aby si toto označení zasloužila. ;-)

_______________________________________
Martin -- Techblog - Bloxxy

11-09-2004 15:02:54
 
Stránek: 1    
Skočit na