Domovská stránka Bloxxy
RSS 2.0 - 20 posledních pøíspìvkù
RSS 0.9 - 10 posledních aktivních témat
Nejste pøihlá¹en.

Bloxxy fórum

©ablony a publikování
Upload fotek

Autor
Stránek: 1
Zpráva
chlipnik
Èlen

Pøíspìvky: 74
Zkusil jsem do èlánku vlo¾it fotku + náhled, ale Bloxxy usoudilo, ¾e se nejedná o obrázek a vlo¾ilo pouze odkazy. Pøitom to byly standardní JPG obrázky.
12-07-2005 15:01:18

Martin
Administrátor

Pøíspìvky: 209
To je nejspí¹ tím, ¾e obrázky nemají (z mi neznámé pøíèiny) správnì nastavený typ. Ale radìji to je¹tì vyzkou¹ím, jestli v tom není jiná zrada.

14-07-2005 11:16:56

chlipnik
Èlen

Pøíspìvky: 74
Rezignoval jsem na vkládání fotek pøes GUI Bloxxy, proto¾e stejnì chci mít v èlánku více fotek. Vkládám tedy fotky pøes "[@imgURL|alttext|URLnáhledu]" (obrázky na server nahraju ruènì, pøípadnì u¾ je tam mám).

V souvislosti s tím mám dotazy:
- Lze nìjak vlo¾it atribut "title" (aby se ¾lutá bublina s popisem zobrazovala nejen pro IE, ale i pro ostatní prohlí¾eèe) ?
- Lze nìjak pøidat k obrázku titulek (umístìný pod obrázkem)?
- Lze nìjak øídit umístìní obrázkù na øádku (mezery mezi obrázky, zalamování pøi vìt¹ím poètu obrázkù, obtékání textu atd.?

Naposledy editoval chlipnik (14-07-2005 11:53:05)
14-07-2005 11:50:09

Martin
Administrátor

Pøíspìvky: 209
- Title zatím není, ale nebude problém ho dodìlat do pøí¹tí verze.
- Pøidávání titulku pod obrázek je tøeba øe¹it s pomocí CSS -- tzn. vzít nìjaký div a do nìj vlo¾it obrázek a titulek a je¹tì to nìjak pìknì ostylovat. Lehce inspirovat se mù¾e¹ u mì na Techblogu, kde nìkdy dávám krátké titulky k obrázku (krat¹í ne¾ ¹íøka obrázku), pokud bys chtìl del¹í, bylo by to malinko slo¾itìj¹í, ale na netu lze nalézt spoustu návodù.

Jinak já vkládám do èlánkù neomezené mno¾ství obrázkù bez problémù.

14-07-2005 18:07:03

Stránek: 1    
Skoèit na