Námìty na vylep¹enà Bloxxy 0.78 -- co v¹echno je tøeba opravit a co tam bude |
---|
Autor |
Stránek: 1
Zpráva |
---|---|
Øekl jsem si, ¾e bych mohl opìt zapracovat na Bloxxy. HlavnÃm tahákem v pøùtà verzi bude ke¹ovaná pøÃspìvkù. Lépe øeèeno budou se ukládat zvlá¹» soubory s vygenerovaným (X)HTML z BX Tags. Generovánà se tÃm zrychlilo na dvojnásobek (u¾ nìjakou dobu testuji na Techblogu), tak¾e by mìly úplnì padnout výhrady k rychlosti, které jsem zahlédnul v jakési diskuzi. Tak¾e co v¹e zbývá dodìlat: - Moderovánà komentáøù - stránkovánà (hotovo) - Upload obrázkù - úprava (zastaralé pøÃkazy) (hotovo) - Anchory u komentáøù (vkládat celé url) (lze øe¹it kouzlenÃm v ¹ablonách) - Odstranit opakované generovánà archivu (moc slo¾ité -- vy¾adovalo by zásah do hlub¹à struktury programu) - Pøegenerovánà moderovaných komentárù (u komentáøù na stránce s pøispìvkem) (hotovo) -- nic jsem nedìlal, ale funguje mi to, tak¾e jsem do asi zvládnul u¾ døÃve :) - Nevhodné "addslashes" u moderovnánà komentáøù (hotovo) - Mazánà HTML souborù s pøÃspìvkem pøi vymazánà pøÃspìvku v admin. rozhranà (taky pøekvapivì slo¾ité vzhledem k tomu, ¾e pøÃspìvek mù¾e být publikován ve vÃce publikacÃch) Seznam bude prùbì¾nì aktualizován, abyste mohli vidìt, jak postupuji. Po¾adavky jsem sestavil z pøipomÃnek na fóru; jestli jsem nìco pøehlédl, tak se ozvìte, prosÃm, zde. Naposledy editoval Martin (22-06-2005 16:46:31) _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
Já bych hlavnì ocenil nìjakou fintu proti komentáøovému spamu. U¾ mì nebavà ka¾dý týden promazávat komentáøe od desÃtek takových ¹mejdù. To by mi fakt udìlalo radost :-) |
|
|
|
Se spamem v Bloxxy je¹tì moc problémù nebylo, ale jeliko¾ stránky s komentáøi nejsou generovány dynamicky, nìjaké sofistikované metody testovánà komentáøù nepøipadajà v úvahu. Mohu zkusit dodìlat blacklist pro slova, která by si ka¾dý mohl v komenáøÃch zakázat. Komentáøe s tìmito slovy by se nepublikovaly. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
na mem wishlistu je jedinna vec: Poradna dokumentace. Jak nainstalovat bloxxy aby fungovalo, a to pro defaultni nastaveni vetsiny beznych hostingu. |
|
|
|
Ja bych taky ocenil nejakou fintu na spamy. Uz se mi to zacina vymykat kontrole. Zajimave je, ze se mi to objevuje pravidelne u dvou prispevku. Zatim jsem to vyresil radikalne, prejmenoval jsem index.php na index1.php, takze nejdou pripojovat komentare, je to 2 dny a je zatim pokoj (bodejt by nebyl). Pak zkusim to opet povolit a jeden clanek smazat, mozna zkusim z te stranky vyhodit cely formular, jestli za tim vsim stoji robot nebo clovek. Pokud by byl blacklist na zakazana slova, zaradit bych tam "*.de" a "*.st". _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
|
Tie¾ by som veµmi uvÃtal ochranu proti komentárovemu spamu! U¾ mi zaèÃna robi» vrásky na èele. _______________________________________ MiPo -- ZápisnÃÂk - Fotoblog - Kalos club |
|
|
|
Pridávam sa. Ochrana proti spamu by sa hodila. _______________________________________ Weblog |
|
|
|
OK, ochrana bude, jako prvnà zkusÃm nepublikovat komentáøe s vÃce ne¾ X linky, které bude mo¾né nastavit a dále bude mo¾nost zaøadit slova a IP adresy na blacklist. Mù¾ete zkusit zakázat pøevádìnà http:// na odkazy. A to tak, ¾e zakomentujete (dvì lomÃtka //) 65. øádek souboru comments.php (pro verzi 0.78). _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
OT: Kedy bude tá nová verzia? _______________________________________ Weblog |
|
|
|
V¹echno je u¾ naprogramované, u¾ jen chybà dodìlat dokumentaci a u¾ivatelsky pøÃjemné nastavenÃ. Kdy¾ chce¹, ozvi se na mail, a po¹lu Ti to, co mám. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
Já bych uvÃtal to èÃslo aktuálnà verze v u¾ivatelském rozhranÃ. Urèitì sme tady o tom u¾ mluvili, jen se na to nìjak zapomìlo. _______________________________________ Veteran car - Dallas Stars - Eurookna - U meka |
|
|
|
Je nynà od verze 0.79. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
Stránek: 1 |
---|
Skoèit na