Instalace Problémy s instalace Bloxxy 0.77.2 |
---|
Autor |
Stránek: 1
Zpráva |
---|---|
Zdravim, mám problémy s Bloxxy. Nahrál jsem obsah adresáøe bloxxy na ftp, nastavil adresáøùm atributy na 770 a zkusil pøegenerovat vzorovou publikaci Reproduktory. V¹echny novì vytvoøené podadresáøe v adresáøi weblog vzniklé pøegenerovánÃm nelze prohlþet pøes ftp - nedostatek práv, ani jim tato práva zmìnit. Lze je pouze pøejmenovat. Nepomohlo ani nastavenà v souboru bloxxy-settings.php na øádku 23 promìnné $SetGroup = true; a $GroupName = 'username';, kde username je moje u¾ivatelské jméno u webhostera. Jediný rozdÃl, který jsem zaznamenal, je mo¾nost smazánà souboru v adresáøi weblog, práva mu nejsem schopen zmìnit stále. Pøi prvnÃm pøegenerovánà (podadresáø v tu chvÃli je¹tì nenÃ) to hlásà chybu: Warning: chgrp(): Unable to find gid for **** in /var/www/****/bloxxy/fs.php on line 225 dal¹à pøegenerovánÃ, kdy je ji¾ adresáø repro vytvoøený, je ji¾ bez této chyby. Vytvoøené adresáøe majà atributy 770, soubory 644. PoradÃte mi? Boko |
|
|
|
Prvnà problém je zpùsoben nejspù tÃm, ¾e u¾ivatel je zaøazen do jiné skupiny ne¾ PHP/Apache. Problém se ètenÃm by mìlo jÃt vyøe¹it nastavenÃm CHMOD na 775 (pøi nejhor¹Ãm 777 -- to by v¹ak mohl kdokoliv do adresáøe i zapisovat), ale principiálnì by to nic neøe¹ilo. Mù¾ete zkusit nastavit výchozÃmu adresáøi 2770 (èili vèetnì "set GID" a tÃm pádem by se skupina mìla zachovat ve v¹ech podadresáøÃch. Druhá chyba se pøi dal¹Ãm pøegenerovánà neobjevuje, proto¾e kdy¾ je ji¾ adresáø vytvoøen, Bloxxy se ho ji¾ vytvoøit nesna¾à a ani mu tudþ nenastavuje skupinu. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
Jak jsem ji¾ psal, NELZE nastavit chmod adresáøe pomocà ftp programu. Jediná mo¾nost je po¾ádat admina.
Jak nastavit bloxxy, aby nastavil zaøazenà do skupiny správnì?
Pøiznám se, ¾e toto nastavit neumÃm. PoradÃte jak na to? |
|
|
|
To jsem pochopil, myslel jsem tÃm, ¾e øe¹enÃm je nastavit toto v nastavenà Bloxxy v souboru bloxxy-settings.php. Potom vytvoøené adresáøe budou prohli¾itelné, ale nic moc to neøe¹Ã.
To je vìc hostingu a ne Bloxxy. Nastavit na 2770 lze ve ftp programu buï pøÃmo napsánÃm dané hodnoty nebo za¹krtnutÃm "set gid". _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
Nastavils spravne username? Zkontroluj, jaky je vlastnik vytvoreneho adresare. Jaka je na nem nastavena skupina? Muj webhost jede v safe modu a me pomohlo vsechny adresare povytvaret, nastavit prava a soubory se uz generovali OK. Da se taky misto username zapsat primo cislo UID (User ID). _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
|
Username je nastaveno správnì, u¾ jsem to nìkolikrát kontroloval. Vytvoøený adresáø má 770. Soubory se také generujÃ, mnì jen vadÃ, ¾e se do adresáøù nestanu. Pokud nastavÃm promìnnou $ChmodNum na 0777; v bloxxy-settings.php (øadek 25) tak majà adresáøe chmod 777 a v¹ude se dostanu, ale je to tak dobøe? ØesenÃm by bylo zkopÃrovat adresáø na local a pak zpìt do jiného ruènì vytvoøeného adresáøe na web. To, ¾e si mohu adresáøe vytvoøit ruènì, samozøejmì vÃm, pokud na nìjaký zapomenu jsem v¹ak ve stejné situaci. Podle mne by bylo lep¹Ã, kdy¾ se generujà nové soubory a je potøeba nový adresáø, prostì to dát u¾ivateli vìdìt a poèkat a¾ si je vytvoøà a pak provést generovánÃ. Nastavenà "set gid" jsem v mém ftp programu nena¹el. Pou¾Ãvám CuteFTP 6.0 Professional |
|
|
|
S CuteFTP bohu¾el neporadÃm, pokud toto nelze nastavit ani zapsánÃm po¾adované hodnoty (ètyøèÃselné), tak mohu pouze doporuèit vyzkou¹et jiný program napø. freewarové SmartFTP. Ov¹em neruèÃm za to, ¾e to pomù¾e v tomhle problému. Pokud vÃm, tak v¹ichni na hostingu s PHP v SAFE módu museli adresáøe vytváøet ruènì. Jen mi se to podaøilo automatizovat, proto¾e se webhoster uvolil nastavit SAFE mód tak, aby kontroloval jen dodr¾ovánà gid. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
Opravneni 777 je ze vsichni mohou cist a zapisovat. Moc dobre to neni. Patral bych spis po spravnem nastaveni promennych $SetGroup a $GroupName. Jak jsem uz napsal, misto retezce tam muze byt i cislo UID te skupiny, do ktere patris jako user na tom ftpku. Totiz kdyz se vytvori soubor/adresar, tak je jeho vlastnikem Apache. A Apache muze pak zmenit skupinu nebo prava. Pokud tedy nastavis $setgroup na true, skript pak pokusi zmenit skupinu ze svoji, na hodnotu v promenne $groupname. Jakou skupinu maji vytvorene adresare? _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
|
Ted jsem si to zkousel u sebe na localhostu a opravdu, Bloxxy ma sice snahu provest chgrp na adresari, ale marne: Warning: chgrp(): Operation not permitted in /var/www/html/bloxxy/fs.php on line 225 I kdyz mam nastaveno $SetGroup = true a $GroupName = 'sweet', tak soubory i adresare maji stale skupinu apache. A to muj localhost nejde v zadnem safe-modu. _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
|
Øekl bych, ¾e pokud má¹ na localhostu Windows, tak pojmy jako skupina, vlastnÃk a podobné, tak jak je chápe PHP, nemajà moc smysl. Ale mo¾ná se pletu. Øekl bych, ¾e to jsou vlastnosti pou¾Ãvané na Unixech. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
ZatÃm jsem to s Bloxxy vyøe¹il tak, ¾e soubory vygeneruji s promìnnou $ChmodNum nastavenou na 0777 a pøekopÃruji to pak celé do jiného adresáøe, kde ji¾ mám adresáøe s chmod 0770. Pro studium Bloxxy to zatÃm bude staèit, mohu se podÃvat na soubory, jak je generuje a uèit se. CuteFTP vezme pro chmod i ètyømÃstnou hodnotu, ale nezjistil jsem, ¾e by to prvnà èÃslo nìco dìlalo. Nikde nenà vidìt zmìna. Asi to jen odøe¾e. |
|
|
|
Samozøejmì ¾e mám Linux. Naposledy editoval sweet128 (09-02-2005 07:15:44) _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
|
V tom pøÃpadì si myslÃm, ¾e Apache/PHP nemá oprávnìnà pro zmìnu skupiny. Podle hlá¹ky Operation not permitted. S tÃm Linuxem mi to mohlo dojÃt podle té cesty k souboru. :-) _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
Tak je to presne tak. Uzivatel Apache nema opravneni provest chgrp. Chce to bud zaradit uzivatele do skupiny apache (musi udelat spravce serveru), nebo vytvaret soubory a adresare s opravnenim 777. Nic jinyho me nenapada. _______________________________________ Lidé vám øeknou mnohem vÃÂce, kdy¾ s nimi nesouhlasÃÂte sir Clive Marles Sinclair |
|
|
Stránek: 1 |
---|
Skoèit na