Instalace PøĂliš dlouhĂŠ SEO adresy |
---|
Autor |
Stránek: 1
Zpráva |
---|---|
Tak jsem teda udĂŹlal upgrade na aktualnĂ verzi, ale když jsem dal pøegenerovat tak na mne vyskoèila chyba. Bylo to zpĂšsobenĂ˝ nesmyslnĂ˝m generovĂĄnĂm skoro bych øekl nekoneènĂŹ dlouhĂŠ adresy. NevĂte jak omezit dĂŠlku tĂŠto adresy a nebo v nejhoršĂm jak to zase vypnout, aby to aspoò generovalo jako drĂve ? PS: nejspĂš je problĂŠm i ve mnĂŹ, že nevĂm jak se oznaèuje nĂĄzev èlĂĄnku ... aby to nebralo celou vĂŹtu od zaèåtku. |
|
|
|
tak už vim... celou dobu sem nepoužĂval nadpisy ... tak je teĂŻka musim všude dodĂŹlat .. to je pruda :x |
|
|
|
Pokud by Ti nevadilo, že nadpis by se tvoøil z, dejme tomu, prvnĂch pĂŹti slov, mڞu Ti do index.php dopsat jeden øådek, kterĂ˝ by to zaøĂdil. Nebo pøĂpadnĂŹ doplnit do Bloxxy omezenĂ na dĂŠlku jmĂŠna souboru (asi 256 znakĂš). NepoužĂvĂĄnĂ nadpisĂš je totiž neobvyklĂŠ, ale uznĂĄvĂĄm, že se nĂŹkdy hodĂ. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
uz sem tam nejake nadpisy naflakal. no, ale mozna by se priste hodilo tam pridat, ze kdyz vychazi odkaz moc dlouhej tak aby se automaticky zkratil tak na 30 pismen. |
|
|
|
Jeste bych dodal, ze kdyz je nadpis tvoren odkazem (napr [Nadpis|adresa]), tak uz by se mozna adresa nemela pridavat do nazvu souboru. | |
|
|
No to by se teda pøidĂĄvat nemĂŹla, ale jde o to, zda zpomalenĂ generovĂĄnĂ, kterĂŠ by si jejĂ odstranĂŹnĂ vyžådalo (ideĂĄlnĂŹ by se totiž celĂ˝ øådek musel zpracovat v BX tags) stojĂ za to. Když se link zapĂše v HTML, tak se odstranĂ tak jako tak. _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
|
Mozna by v tomto pripade stacilo jen osetreni typu "jestlize zacina text [, tak se jmeno souboru utne po prvnim vyskytu |". A pres zpracovani BX tags by se to pak uz mozna poustet nemuselo. Kdyby se ozval nekdo kdo v nadpisu pouziva dalsi veci (treba acronym), tak se budto osetri zvlast acronym nebo uz by stalo za to ty tagy zpracovavat. |
|
|
|
Na zpracovĂĄnĂ BXTags do odkazĂš by staèil nĂŹjakĂ˝ zjednoduššenĂ˝ parser. ZatĂm jsem si ještĂŹ neudĂŹlal èas na perlovskĂ˝ regexy (pcre), takže to naznaèĂm posixovĂ˝mi: Kód: $nadpis = ereg_replace('\[\??([^\|]*)|[^\[]*\]', '\1', $nadpis);Takhle nĂŹjak bych tøeba vysekal odkazy a zkratky (možnĂĄ je v tom nĂŹjakĂĄ chyba, netestoval jsem to). |
|
|
|
No takto by to jistĂŹ šlo, ale pak zase nĂŹkdo chtĂŹl mĂt v nadpise <strong> text èi nĂŹco jinĂŠho. To už mi fakt pøipadĂĄ lepšà použĂt z bloxxy funkci Parseline(). _______________________________________ Martin -- Techblog - Bloxxy |
|
|
Stránek: 1 |
---|
Skočit na